Každá prohra je motivace do další práce, říká Michal Tomeček po letošním debutu v A-týmu

Daniel Fekets
P L Z E Ň - Olomoučtí hokejisté na dvě letošní výhry nad Plzní nenavázali. Na ledě Škody padli vysoko 0:8, a tak poprvé v ročníku zůstali proti Západočechům bez bodu. Nepodařené utkání hodnotil útočník Michal Tomeček, který letos v áčku startoval poprvé.

ÚVODNÍ FOTO: Daniel Klement

Přitom v první třetině byli kohouti jasně lepší, jenže jedinou branku v úvodních dvaceti minutách vstřelil domácí Matýs. Hanáci měli šance i v následném průběhu, avšak Plzeň vyučovala z produktivity. „Měli jsme hodně šancí, ale neproměňovali jsme je, i když jsme soupeře v prvních dvou třetinách přestříleli. Po čtvrté brance jsme se sesypali a pak už to tam napadalo. Nedá se nic dělat,“ smutnil Michal Tomeček hned po utkání.

„Bohužel, takové zápasy občas nastanou. Musíme na to rychle zapomenout a zítra je nový den. Vyspíme se a půjdeme znovu do práce, jak se říká,“ doplnil mladý forvard.

Ve třetí třetině vstřelili domácí dohromady pět branek. Dalo by se napsat, že na co Plzeň sáhla, to skončilo v síti. „Je možné, že jsme ve třetí třetině trošku polevili. Na sebevědomí nám ty branky samozřejmě nepřidaly. Bohužel, takový je hokejový život, takové zápasy občas jsou,“ pokrčil rameny pátý nejproduktivnější hráč DHL extraligy juniorů.

Konečné skóre 8:0 tedy příznivé není, kohouti se už ale soustředí na další zápasy. V pátek se představí ve Vítkovicích, v neděli přivítají právě Plzeň. Bude mít podle Tomečka výsledek z LOGSPEED CZ Arény nějaký vliv na nedělní odvetu? „Věřím, že ne. Snad na to rychle zapomeneme. O půlnoci to končí.“

Nutno také doplnit, že klíčovým mužem utkání byl Dominik Pavlát, který v první a druhé třetině vychytal několik olomouckých gólových šancí. „Byl velkou překážkou, když vychytal nulu. Nespadlo nám to tam. Musíme postupně pracovat, abychom si vypracovávali šance a proměňovali je,“ navázal Tomeček.

Kroměřížský rodák už v minulé sezóně naskočil do čtyř extraligových zápasů za olomoucký A-tým. Další start si připsal s počátkem roku 2024. „Jsem rád, že jsem dostal od trenérů důvěru. Bohužel jsme prohráli, takže ty pocity nejsou nejlepší, ale rozhodně to nehodnotím špatně. Každá prohra je motivace do další práce. Pevně věřím, že na to rychle zapomeneme,“ zopakoval.

Je velmi pravděpodobné, že šikovného křídelníka bude čekat další utkání už ve čtvrtek, kdy olomoucká juniorka přivítá Plzeň. Do duelu půjde se třemi výhrami za sebou. „Hlavní je pro nás ta čtyřka, která by zaručila postup do play-off, pro ni děláme maximum. Začátek se nám moc nepovedl. Tam jsme prohráli snad třikrát po sobě, ale teď máme za sebou tři zápasy s výhrou, tak snad na ně navážeme,“ uzavřel Tomeček.