Čekání na branku je u konce! Jsem rád, že jsem to prolomil, oddechl si dvougólový Lukáš Anděl

Daniel Fekets
O L O M O U C - Olomoucký útočník Lukáš Anděl v této sezóně odehrál už několik velmi dobrých zápasů, jenže zatím to nepotvrzoval střelecky. To vše se ale změnilo v domácím utkání se Spartou, kdy skóroval hned dvakrát. Za své první zásahy v ročníku byl šestadvacetiletý centr pochopitelně rád, mrzelo jej však, že Hanáci po prohře 2:4 na body nedosáhli.

FOTO: Michal Struž (úvodní), Jakub Šustr (pod rozhovorem)

Jaké to bylo utkání z vašeho pohledu?

Myslím si, že fakt vyrovnané. Sparta má formu a je v tabulce druhá, ale hráli jsme vyrovnaně. Rozhodly hloupé góly, nešťastné... Kvůli nim jsme ten zápas ztratili.

Mohou vás právě ty zbytečné góly srazit do dalších utkání?

Nemyslím si. Potvrdili jsme, že jsme doma silní. S kýmkoliv tu můžeme hrát vyrovnaný hokej. Nevím jestli srazí, těch zápasů je hodně, v neděli hrajeme další... Takové výkony musíme předvádět i v play-off a bude to dobré.

Po delší době jste dal branku. Dostávalo se to čekání víc do hlavy?

Samozřejmě na psychiku to není nic jednoduchého. Poslední dobou si všichni z toho dělali srandu, dostával jsem na to i nějaké vtípky. Jsem rád, že jsem to konečně prolomil. Že tam padly rovnou dva? Za to jsem o to víc rád.

Každopádně do šancí se dokážete dostat, potvrdil to i trenér.

Jak říkáte, těch šancí jsem tam měl v této sezóně už hodně. Až jsem už kroutil hlavou, že to snad ani není možné, protože kolikrát to byly tutovky. Trošku mě to sráželo, ale věřil jsem, že jednou se to musí zlomit.

Dá se říct, že u obou branek jste byl ve správný čas na správném místě? Obě padly z předbrankového prostoru.

Už moc času do konce základní části nezbývá a já jako útočník prostě nechtěl skončit s nulou. V posledních zápasech jsem chodil do brány a teď mě to odměnilo.

Každopádně trenéři vám věří, to je hodně povzbudivé, že?

Jsem rád, že jsem v sestavě. Bez gólu to nebylo nic příjemného pro mě a ani pro trenéry, protože mít útočníka s nulou není úplně ideální. Jsem rád, že jsem jim to takhle vrátil. Doufám, že to nebyl na dlouhou dobu poslední gól.

Navíc poprvé v extraligové kariéře jste dal dva góly v jednom zápase.

Je to samozřejmě euforie, mám z toho radost. Každopádně trošku tu euforii zkazil fakt, že jsme na konci dostali ten třetí gól, který byl smolný. Mrzí mě, že jsem góly nepomohl alespoň k bodu.

Dohledali jsme, že první extraligový gól jste vstřelil také Spartě. Pamatujete si ho?

Vím o tom. Tenkrát, když jsme s Jihlavou hráli extraligu, se mi proti Spartě dařilo. Nevím, asi je to náhoda, ale většinou to vyjde právě proti Spartě, za což jsem rád a snad to bude pokračovat. Jinak k té otázce, na první gól se nikdy nezapomíná. Bylo to v O2 areně, byl jsem mladý a tehdy to taky byla velká euforie. Mám to v hlavě.

Poprvé v sezóně jste nastoupil ve formaci s Karlem Pláškem a Jakubem Orsavou. Jak se s takovými křídly hraje?

Výborně. Jsou to zkušení hráči. Já jsem ve čtvrté lajně v roli centra, ať mi tam dají trenéři kohokoliv, tak se snažím odvádět dobrou práci. Jsem rád, že nám to vyšlo a uvidíme, co bude dál.

Už bylo zmíněno, že se vám v poslední době doma hodně daří. V čem je ten hlavní bod, že jste doma takto silní?

Odehráli jsme tady další výborný zápas. Hráli jsme vyrovnané zápasy s Pardubicemi, Třincem i Spartou. Se Spartou se mohlo bodovat, vyhrát... O to víc nás mrzí, že to nevyšlo. Každopádně je to díky výborné podpoře fanoušků, dokáží udělat skvělou atmosféru. Každého hráče to pohltí. Věříme si. Víme, že doma jsme silní.

Vypadá to, že v posledních kolech půjde o to, abyste se dostali na osmé místo, díky kterému byste začínali právě doma.

Sledujeme to. Byla by samozřejmě výhoda začínat doma. Každý hokejista sleduje tabulku a ví, že nějaké body tam na Hradec ztrácíme. Bylo by fajn se před něj dostat.