Šesťáci vyráží na mezinárodní turnaj Vänersborg Cup do Švédska!

Eliška Faltýnková
O L O M O U C - Už v úterý 12. března se olomoučtí hráči kategorie do dvanácti let vydají na mezinárodní turnaj do švédského Vänersborgu. Svěřenci trenéra Davida Takáče zde během tří dnů sehrají zápasy s týmy z Dánska, Švédska a Norska.

Svůj nabitý program zahájí šesťáci už ve středu, přípravným utkáním s Kunglavem. Poté budou mít den volna na trénink a odpočinek. V pátek 15. března oficiálně vypukne Vänersborg Cup, který potrvá až do neděle 17. března.

Jedná se o mezinárodní turnaj, kterého se účastní týmy z Dánska, Švédska, Norska a Česka. Účastnící jsou rozděleni do dvou skupin po pěti týmech. Mužstva umístěná na prvním místě ve své skupině se poslední den vzájemně střetnou o celkové prvenství na turnaji. Týmy na druhé pozici si to rozdají o bronzovou příčku a zbytek si zahraje o umístění.

Olomoučtí šesťáci jsou ve skupině B, kde se utkají s týmy Backen HC, Amager Jets, Ski Hockey a Lund Giants. Čekají je dva náročné dny, během kterých si zahrají vždy dva zápasy formou 2x20 minut. Pro malé kohouty je to velká příležitost okusit mezinárodní úroveň a poznat Švédsko, mimo ČR budou hrát totiž úplně poprvé.

„S celým realizačním týmem jsme pro ně na závěr sezóny chtěli vymyslet nějaký pestrý turnaj, což si myslím, že se povedlo. Určitě to pro hráče bude velký zážitek,“ uvedl k turnaji David Takáč, hlavní trenér šesťáků.

Držíme našim malým kohoutům palce a přejeme hodně zdaru!


Rozpis zápasů HC Olomouc ve skupině B