Dorost má novou trenérskou dvojici. Návrat hlásí Jan Křivohlávek starší, přichází s Lukášem Höklem

Zuzana Spurná
O L O M O U C - Přípravy na novou sezónu probíhají nejen u A-týmu, ale i u mládeže. Zatímco u áčka kohoutů bylo trenérské složení jasné, u mládeže došlo k řadě změn. Návrat do Olomouce hlásí zkušený trenér Jan Křivohlávek starší, který v roce 2022 zakončil své působení na Hané účastí dorostu v play-off. Spolupracovat bude s Lukášem Höklem, kterého dobře zná už z Havířova, kde strávil poslední dvě sezóny.

FOTO ZDROJE: Martin Voltr (hokej.cz) a hclvibreclav.cz

Olomoucký dorost doznal velké změny. V sezóně 2024/2025 totiž povede dorostenecký výběr dvojice nových trenérů. Respektive staronových. Jan Křivohlávek starší Olomouc dobře zná, na Hané totiž působil v letech 2020 – 2022, pak se ale na rok vrátil do Havířova. Po krátké pauze se však znovu vrací mezi kohouty, aby se společně s Lukášem Höklem pokusil olomouckým dorostencům vrátit místo mezi elitou.

Jan Křivohlávek, tohle jméno už jste ve spojitosti s HC Olomouc asi slyšeli. Nenechte se ale mýlit, Olomouc se může pyšnit dvěma kvalitními trenéry stejného jména a příjmení. Otec a syn Křivohlávkovi se věnují rozvoji olomoucké mládeže už několik let. Starší z nich se sice na dva roky vrátil do Havířova, před sezónou 2024/2025 ale znovu vyslyšel volání Hanáků a rozhodl se znovu postavit na lavičku HC Olomouc.

Poprvé se Jan Křivohlávek starší přesunul do Olomouce z Mladé Boleslavi, kde úspěšně vedl dorostence i juniory. A špatně si zkušený trenér nevedl ani na Hané. V roce 2022 se mu společně s Richardem Brančíkem a dorostenci povedlo něco, co se jen tak nevidí. Dorostenci nezačali sezónu příliš dobře, během podzimu se ale postupně začali zvedat. Vše korunovala neuvěřitelná čtrnáctizápasová šňůra výher, která podceňované dorostence posunula do osmifinále.

V tom ale narazili na jihlavskou Duklu, která je pro Olomouc čas od času příliš těžkým oříškem. Dorostenci drželi krok, Jihlavští však byli šťastnějšími střelci. Jan Křivohlávek starší se přesto s působením na Hané loučil s pocitem, že sezónu nakonec může považovat za velmi povedenou. Další dva roky strávil v Havířově, kde jeho trenérská kariéra začínala. Před nadcházející sezónou však kývl na nabídku Hanáků vrátit se do Olomouce, a tak jej čeká velká výzva, vrátit olomouckému dorostu extraligovou příslušnost.

Jan Křivohlávek na nelehký úkol ale nebude sám. O trenérské povinnosti se rozdělí s Lukášem Höklem, kterého dobře zná právě z Havířova. Osmatřicetiletý trenér tam působil právě s Janem Křivohlávkem, a tak už jsou sehranou dvojicí. Lukáš Hökl hokejově vyrůstal na jihu Moravy. Patří mezi odchovance Komety, svou aktivní kariéru ale ukončil v Blansku. V dalších letech pak sbíral trenérské zkušenosti nejen v Česku, ale i na řadě stáží napříč Evropou nebo v USA. Od roku 2021 vedl dorostence a juniory Břeclavi, poslední rok pak strávil po boku Jana Křivohlávka právě v Havířově.