Novinky v kádru: Matouš Menšík a Joshua Mácha byli uvolněni na střídavé starty do první ligy

Klub
O L O M O U C - Minulý pátek se kohouti dohodli s jihlavskou Duklou na střídavých startech talentovaného brankáře Maxima Žukova, nyní opačným směrem míří olomoucký útočník Matouš Menšík. Maxa ligu si v letošní sezoně zahraje také Joshua James Mácha, který v rámci střídavých startů posílí Přerov.

FOTO: Michal Struž

Jednadvacetiletý forvard Matouš Menšík s hokejem začínal v Jihlavě. V sezoně 2019/20 se vydal do osmnáctky finského Oulunu Kärpät, o rok později zamířil ještě dál - posílil totiž tým Charlottetown Islanders hrající kanadskou juniorskou soutěž QMJHL.

Po své roční zámořské zkoušce se vrátil zpět do Jihlavy, odkud si jej na pár zápasů vytáhla Olomouc. V roce 2023 se čerstvý vicemistr světa rozhodl na Hanou přesunout už definitivně, přesto pár zápasů odehrál i za svou rodnou Jihlavu. Také v letošní sezoně bude Menšíkova spolupráce s Duklou pokračovat, oba kluby se totiž dohodly na jeho střídavých startech.

O rok starší Joshua James Mácha se narodil v Šumperku, kde také udělal své první hokejové kroky. Už v roce 2018 se ale český reprezentant přesunul do Olomouce, kde působí dodnes. Hokejista s kanadským i českým občanstvím v minulých letech v rámci střídavých startů vypomáhal Jihlavě, Třebíči i rodnému Šumperku, letos, stejně jako minulý rok, bude během sezony k dispozici vyjma Mory také přerovským Zubrům.