Novinky v kádru: Lukáš Klimek v rámci střídavých startů posílí Frýdek-Místek

Michal Jonáš
O L O M O U C - Kádr Mory se směrem k začátku nového ročníku Tipsport extraligy začíná pomalu rýsovat. Po Matouši Menšíkovi a Joshuovi Jamesi Máchovi odchází na střídavé starty rovněž velezkušený útočník Lukáš Klimek. Z prvoligového Frýdku-Místku jej v případě potřeby může Olomouc kdykoliv povolat zpět.

FOTO: Michal Struž

Lukáš Klimek ve své rodné Ostravě hrál až do roku 2013. Pravidelně pendloval mezi Vítkovicemi a Porubou, pouze ročník 2005/2006 strávil na zkoušce v zámořské USHL v týmu Indiana Ice. Následně kroky mládežnického reprezentanta vedly do pražské Sparty, kde hrál šest let.

V roce 2019 Klimka jako novou posilu představila Olomouc. Hned první sezona v červenobílém dresu se dnes již sedmatřicetiletému forvardovi vydařila skvěle, když díky spolupráci s Lukášem Nahodilem a Pavlem Musilem v lajně posbíral výborných 28 bodů. Poté se však objevily zdravotní komplikace, které zkušeného útočníka vyřadily z provozu.

Pouze jeden start zbývá Lukáši Klimkovi na metu 900 odehraných zápasů v české nejvyšší soutěži. Na ten si však bude muset chvíli počkat, kohouti jej totiž uvolnili na střídavé starty do Frýdku-Místku.