KOM – OLO 3:0: V souboji brankářů Sedláček neuspěl. Kohouti zakončili přípravu prohrou

Aneta Vrabcová
B R N O – Poslední přípravný zápas se kohoutům příliš nepovedl. Zatímco v předchozím vzájemném duelu se jim podařilo Kometu zdolat, tentokrát tomu tak nebylo. Oba brankáři se blýskli mnoha podařenými zákroky, ale brněnský gólman byl úspěšnější. Šesté vítězství v řadě tedy Olomouc nepřidala.

Foto: Vít Golda

Po úvodním buly si kotouč pod kontrolu vzali domácí. Hostujícího brankáře ihned prověřil Ščotka s Flekem, ale Jakub Sedláček si puk pokryl. Kometě se nepovedlo rozehrát, a tak do útoku zamířil Fridrich, který trefil pouze boční síť.

V osmé minutě došlo k vyloučení hostujícího Ministra za podrážení a Kometa si zahrála první přesilovou hru. Brněnští kombinovali v útočném pásmu, ale nikomu z hráčů se nepodařilo otevřít skóre. To se ale povedlo Kristiánu Pospíšilovi v čase 11:03 po závaru před brankou Sedláčka.

Hra se po gólu domácích uklidnila, avšak v 16. minutě byl opět vyloučen hráč hostí. Po dobré příležitosti Hynka Zohorny si kohouti své oslabení pohlídali a nepustili Kometu do další akce. Poslední zákrok první třetiny si připsal Michal Postava, který zastavil kotouč v leže.

Na začátku druhé třetiny se po střele Mory dostali do protiútoku Brněnští, ale Zohorna nastřelil pouze břevno. Ani střela Pospíšila a Fleka v brance neskončila. Následné oslabení kohoutů také nepřineslo žádnou změnu skóre.

V čase 25:52 rozjel Robert Říčka individuální akci a domácí poslal do dvoubrankového vedení. Poté dostal dvouminutový trest Davidson, ale Olomouc si nevypracovala žádnou větší střelu. Naopak ve 33. minutě vypálil Jakub Kos, Sedláček sice puk vyrazil, ale první jmenovaný jej našel a zasunul do branky.

Po vstřeleném gólu byli na puku převážně domácí, ale střela Romana Otavy, Fleka ani Jedličkův Michigan nepřinesly další radost Komety.

V úvodu třetí třetiny dostal nabito Menšík, jenž prověřil Michala Postavu. Na druhé straně se do šance propracoval Hynek Zohorna, poté kotouč převzal Flek, ale Flekovu ránu Sedláček v podpaží přitiskl a připsal si další úspěšný zákrok.

Tlak domácích zbrzdilo vyloučení Gulašiho, ale Brněnští nepustili Olomouc ani k vytvoření si pozice na střelu. Po hře v plném počtu se do střelecké příležitosti dostal Zbořil, avšak u hostujícího brankáře neuspěl. V 55. minutě došlo znovu ke dvouminutovému trestu domácích. Mora přesilovou hru nevyužila, došlo také k šarvátce, kde byli vyloučeni dva hráči za hrubost. Ani jednomu týmu se již nepodařilo změnit stav utkání.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Pospíšil (Jedlička, Marcinko), 26. Říčka, 33. Kos (Ščotka, Davidson)

HC Kometa Brno: Postava (Ondráček) – Davidson, Ščotka, Beaudin, Holland, Gulaši, Ďaloga, Bartejs – H. Zohorna, Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko, Jedlička – Zaťovič, Konečný, Říčka – Otava, Zbořil, Kos.

HC Olomouc: Sedláček (Machovský) – Ondrušek, Rutar, Sirota, Řezníček, Korenčík, Černý, Škůrek – Doktor, Musil, Orsava – Anděl, Kusko, Navrátil – Fridrich, Knotek, Kohout – Ministr, Menšík, Mácha.