Druhá třetina byla šílenost, říká Jakub Sedláček po generálce v Brně. Machovského jako konkurenci nebere

Petr Martínek
B R N O – Generálka před začátkem další extraligové sezony se nepovedla podle představ Hanáků. Kometa gólově udeřila třikrát, olomoučtí střelci se přes obranu a gólmana Postavu neprosadili. Prohra 0:3 byla za celou přípravu teprve druhá a před námi už je jen odstartovat novou sezonu. Po zápase promluvil gólman Jakub Sedláček nejen o odehrané generálce, ale i třeba o tom, co čeká jeho spoluhráče do příští středy. Co konkurence v brankovišti?

Foto: Michal Struž

Utkání se zlomilo ve druhé třetině, kdy se Brno prosadilo dvakrát během sedmi minut. Ve třetí části už Kometa nepokračovala v navyšování náskoku a Mora nijak nesnížila svou ztrátu. „Pro nás nejhorší zápas v přípravě, ale chybělo nám dost hráčů, kteří budou hrát v základní sestavě. Druhá třetina byla šílenost, nedařila se nám střelba na branku a jinak jsme trefovali brankovou konstrukci. Takto by to proti Pardubicím špatně dopadlo,pousmál se Jakub Sedláček. Musíme poučit a nachystat se na příští středu,“ doplňuje s vážným výrazem.

V domácím prostředí se Olomouci v přípravě dařilo, o čemž hovoří statistika pěti výher z pěti duelů. Venku to bylo o něco horší: dvě porážky ze tří zápasů. To by mohlo napovědět, že doma to v sezoně půjde jedna báseň. „Samozřejmě může to byt znát. V minulé sezoně jsme měli hodně domácích vítězství. Přijde mi, že každou sezonu je to jinak s tou výhodou prostředí, tak uvidíme,“ zanalyzoval strážce olomoucké branky.

První extraligový zápas odehraje Olomouc příští středu, premiérou nového ročníku bude střetnutí na ledě Mladé Boleslavi. Do té doby je ještě čas se zkoncentrovat a přichystat se na sbírání co možná největšího množství bodů. „Program bude nyní jako poslední dva týdny, každý den trénink a třeba v sobotu budeme mít volno. Na sezonu se těšíme všichni, akorát program bude hned od začátku velmi našlapaný, nechápu, proč se to nenalosovalo jinak a nezačínáme o něco dříve,“ dumal Sedláček.

Kvůli absenci skrze zranění není kohoutům k dispozici dlouholetá opora Branislav Konrád. Tato nepříjemnost byla vyřešena angažováním exvítkovického Matěje Machovského. Cítí v tom Sedláček konkurenci? „Já jsme za Machovského rád a o ten čas v brankovišti se podělíme. Navíc už jsme se spolu potkali na pražské Spartě. A když je Braňo dlouhodobě zraněný, tak je to na nás,“ říká.