Škůrkův 400. zápas proti hvězdám: Je to hezké číslo, proti Pardubicím jsme ukázali sílu

Štěpán Navrátil
Už 400 utkání odehrál obránce David Škůrek v Tipsport extralize a všechny za Olomouc. Do A-týmu nakoukl už v 1. lize v sezoně 2012/13 ještě jako junior. Od postupu do nejvyšší soutěže v ročníku 2014/15 se pak stal stabilním členem kádru a o deset let později oslavil kulaté jubileum proti Dynamu Pardubice. Jak vnímal utkání proti týmu s řadou hvězd domácí scény a jak si váží překonání milníku v počtu zápasů?

Foto: Jakub Šustr

Ve 2. kole se Mora poprvé představila na domácím ledě. S Pardubicemi sice rychle prohrávala, dokázala se však znovu na soupeře dotáhnout. Impulzem byla zejména pětiminutová přesilovka po vyloučení Andreje Šustra na konci úvodní periody, kterou ještě do přestávky kohouti proměnili. „Důležité bylo, že jsme dali do konce třetiny kontaktní gól. Do druhé periody jsme šli s hlavou nahoře, s vědomím, že můžeme dát třeba ještě jeden. Škoda, že to nevyšlo, ale šance jsme měli,“ popisoval Škůrek.

Hvězdami nabitý kádr Pardubic hrozil zejména z efektivních brejků. David Škůrek ale sílu hostů nevnímal s přehnaným respektem a soustředil se na svou hru: „Nějak jsem to nevnímal. Sedlák toho moc neodehrál, Červenky jsem si moc nevšímal, že by byl odskočený. Neřeším, jestli to jsou hvězdy, na každého hráče se soustředím stejně,“ dodal. Kapitán Dynama Lukáš Sedlák přitom odstoupil z utkání kvůli zranění už v první části hry, kapitána národního týmu z posledního mistrovství světa zase Hanáci uhlídali a nedovolili mu si připsat jediný kanadský bod.

Na začátku posledního dějství přišlo vyrovnání po šikovném zakončení Petra Fridricha, jenže o deset minut později soupeř dvěma góly rozhodl. „Hráli jsme dobře, i když jsme dostali první dva góly. Měli jsme podle mě více ze hry a více šancí. Pardubice nás potrestaly jednoduchými akcemi. Ukázali jsme sílu a srovnali, ale bohužel v závěru nám to nevyšlo. Dostali jsme rychlé góly a už jsme na ně nedokázali zareagovat,“ popisoval obrovitý bek.

Začátek sezony je pro hráče náročný, jen prvních šest utkání nejvyšší soutěže se smrskne do rozmezí necelých dvou týdnů. „Zatím v pohodě, je to teprve začátek soutěže. Teď toho bude víc, hrajeme devět zápasů po sobě, takže důležité je zregenerovat a vkročit pozitivně do toho dalšího. Budeme muset dobře potrénovat a snad to zvládneme,“ doufá Škůrek.

A jak vnímá dosažení zápasové mety v dresu Mory? „Je to hezké číslo. Možná by mohlo být větší nebýt zranění, ale cením si toho. Je to super, že můžu hrát tady. Moc si to užívám,“ dodal s úsměvem na tváři nakonec.