Novinky v kádru: Obránce Jan Švrček míří na měsíční hostování do Komety Brno

Michal Jonáš
O L O M O U C - Obránce Jan Švrček v rámci měsíčního hostování vypomůže Kometě, které se na startu nového ročníku Tipsport extraligy nedaří - Brňané z úvodních šesti zápasů vybojovali jen pět bodů a aktuálně se krčí na předposledním místě tabulky.

Foto: Michal Struž

Známý tvrďák Jan Švrček začal svou hokejovou kariéru v Přerově. Ještě ve svých mládežnických letech si vyzkoušel i americkou Eastern Junior Hockey League, v zámoří však vydržel pouze jeden rok, než následně zamířil do extraligového Znojma. Během svého působení u Orlů odehrál dnes již 38letý zadák také přes padesát utkání za Olomouc v první lize. V roce 2009 vedly Švrčkovy kroky do Zlína, po dvou letech pro změnu posílil brněnskou Kometu.

Předposlední Švrčkovo angažmá bylo v konkurenční Spartě, kde zkušený obránce strávil rovnou pět sezon. Díky jeho stabilním výkonům si jej u Pražanů vyhlédla Mora, v jejíž kádru rodák z Přerova letos zahájil sedmou sezonu v řadě. Na další starty v červenobílém dresu si však borec s číslem 51 bude muset chvíli počkat...