Trošku šťastné góly Plzně, ale to k tomu patří, mrzela Pavla Musila porážka. Jak hodnotí první čtvrtinu základní části?

Štěpán Navrátil
Duel s Plzní měla Olomouc slibně rozehraný, avšak dvoubrankový náskok nakonec ztratila a na západě Čech prohrála těsně 2:3. Co stojí za venkovními nezdary podle Pavla Musila a jak by zhodnotil první čtvrtinu základní části nového ročníku?

Foto: Michal Struž

I když měla Mora duel v Plzni slibně rozjetý a vedla už 2:0, nakonec nedokázala na západě Čech vytěžit žádné body. Co bylo rozdílovým faktorem? „Těžko říct, spíš bych to dal za vinu neproměňování šancí. Na šance to bylo vyrovnané, oba týmy jich měly poměrně hodně. Oni jich ale proměnili víc. Trošku šťastné góly, ale to k tomu patří. My jsme kvůli tomu prohráli,“ kroutil hlavou Pavel Musil.

Právě útočník s číslem 87 měl prsty v první gólové akci Olomouce, a pak po snížení Škody mohl okamžitě odpovědět v samostatném úniku. Zatímco on ale tři minuty před druhou sirénou neuspěl, Indiáni dokázali v posledních sekundách prostředního dějství vyrovnat. „Tam byl skákavý puk. Orsy (Jakub Orsava) to skvěle podržel, hodil mi to, ale já jsem to nedokázal zkrotit. Chtěl jsem jít do bekhendu, ale puk jsem neměl zpracovaný. Bohužel jsem to neproměnil. Za mě to byl jeden z okamžiků zápasu,“ vracel se k velké příležitosti.

Výhra 4:1 nad Kometou Brno tak zůstává jediným bodovým přídělem Hanáků z venkovních zápasů, naopak v plecharéně se kohoutům nadmíru daří. Čím to podle Musila je způsobeno? „Když jsem byl v Boleslavi nebo Plzni, vím, že do Olomouce se nejezdí jednoduše. Zimák a atmosféra je těžká pro hostující týmy. Je důležité zápasy doma vyhrávat, ale samozřejmě zvenku bychom taky měli přivážet body,“ popisoval své zkušenosti.

Nejblíže k bodům přitom byla Mora hned v prvním kole v Mladé Boleslavi, a pak rovněž v posledním duelu v Plzni. V obou případech Olomouc ztratila slibné dvoubrankové vedení. Z Boleslavi jsme nějaké body měli přivézt, odtud z Plzně samozřejmě taky. Bylo by to klidnější, kdyby se nám to povedlo urvat,“ mrzelo dvaatřicetiletého útočníka.

Kromě utkání s Libercem mají Hanáci za sebou už čtvrtinu základní části. Ve dvanácti zápasech shodně šestkrát vyhráli a šestkrát prohráli, a tak se s osmnácti body na kontě usadili ve středu tabulky. Jak by první čtrvtinu zhodnotil zkušený forward Mory? Začátek se moc nepovedl. Pak jsme se ale nastartovali, čtyři zápasy doma nám také pomohly, jen škoda Boleslavi a Plzně, že se z toho něco neurodilo. Nějaké chyby samozřejmě jsou, ale poučíme se z toho a v další čtvrtině budeme lepší,“ dodal bojovně nakonec.