DOR: Olomouc ve strhujícím finiši srazila Šumperk! Dorost zvítězil těsně 3:2

Štěpán Navrátil
Š U M P E R K – V duelu proti Mladým Drakům měla Olomouc neustále navrch a tahala za delší konec, jenže domácí dokázali dvakrát smazat těsné manko. Podruhé navíc vyrovnávali necelé tři minuty před koncem v přesilové hře, jenže o čtyřiatřicet sekund později definitivně rozhodl o třech bodech pro Hanáky Lukáš Dokoupil.

Foto: Michal Struž

Ve vyrovnané první části nedokázaly oba celky zužitkovat ani tři přesilové hry. Faul domácích sedmnáct sekund před odchodem do šaten ale dal dobrý impulz Hanákům, kteří naskočili skvěle do druhé periody a otevřeli gólový účet zápasu.

Po necelých čtyřech minutách se totiž trefil Karol Kalata a od té doby Mora dlouho vedla. Vyrovnání přišlo až o jednadvacet minut později, a to když ve třetí periodě srovnával na 1:1 Jaromír Parolek. Olomouc však skvěle zareagovala a Jan Bošek přiklonil po dalších třech minutách hry výhodnější pozici znovu na stranu hostů.

Největší drama se událo v samotné koncovce duelu. V přesilové hře totiž v čase 57:11 srovnal na 2:2 Patrik Seidl a už se zdálo, že utkání dojde až do prodloužení, jenže opak byl pravdou. Čtyřiatřicet sekund poté totiž znovu strhl vedení na stranu Hanáků Lukáš Dokoupil a definitivně tím rozhodl o třech bodech pro dorost Olomouce.

HK Mladí Draci Šumperk – HC Olomouc 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 45. Parolek (Sirový), 58. Seidl (Fiala, Vogl) – 24. Kalata (Fizek), 48. Bošek, 58. Dokoupil (Machač)

HK Mladí Draci Šumperk: A. Zavoral (Š. Dvorník) — T. Vašíček, T. Sirový, D. Kakiš, V. Novák, L. Kupčík, K. Faltýnek, M. Koutný — J. Žerníček, J. Fiala, J. Parolek, J. Parolek, S. Vogl, M. Opat, V. Macháček, P. Seidl, V. Bezděk, J. Zahálka

HC Olomouc: V. Jareš (D. Ovčaři) — P. Maček, J. Kolář, D. Bárta, V. Navrátil, M. Volf, K. Machač — T. Vymětal, A. Fizek, P. Strnádel, M. Dudek, K. Kalata, Š. Končický, Š. Giecek, L. Dokoupil, J. Bošek, J. Koryčanský, D. Gebauer