JUN: Pokud faulujeme, nemůžeme vyrovnat, komentoval nepovedený závěr Marek Sedlář

Tomáš Schmiedt
O L O M O U C - Třikrát se olomouckým juniorům podařilo v této sezóně třinecké Oceláře porazit, počtvrté jim to ale už nevyšlo. Zápas byl po dvou dvacetiminutovkách nerozhodný, avšak v poslední části Třinec rozhodl dvěma trefami o své výhře. „Chtěli jsme zvítězit i počtvrté, ale bohužel to nevyšlo,“ litoval dvougólový střelec Marek Sedlář.

Kohouti se dostali brzy do vedení, jenže Oceláři dokázali ještě v prvním dějství otočit skóre ve svůj prospěch. Mora v úvodu prostřední části sice srovnala, avšak v závěrečné třetině se už prosadili jen hokejisté z Třince. „Nezačali jsme vůbec špatně, vstřelili jsme rychlou branku. Bohužel poté jsme přestali hrát, inkasovali jsme jeden gól, v oslabení pak druhý. Sice se nám podařilo vyrovnat, ale třetí třetinu, ve které bylo na naší straně hodně vyloučených hráčů, jsme odehráli špatně,“ zhodnotil utkání Marek Sedlář.

⇒ Marek Sedlář

Hosté svůj první gól doslova dotlačili do Lukášovy klece. „Byla to hodně nešťastná branka. Gólman neviděl kotouč, ten ho pak trefil do ramene, od kterého se odrazil za něj. Poté se vytvořil v brankovišti chumel, který puk dotlačil do brány,“ popsal mladý útočník úvodní trefu soupeře.

Při další třinecké brance stačilo jen deset vteřin a hru by přerušila siréna ohlašující přestávku. Jenže hostující Hegyi předvedl před olomouckou svatyní skvělý důraz. „Gól do šatny deset vteřin před koncem vždy zamrzí. Bylo to ale způsobeno nedůsledností v obraně,“ uvědomovala si sedmadevadesátka juniorů.

Mora se dočkala vyrovnání na začátku druhé dvacetiminutovky, kdy se Sedlář prezentoval pěknou samostatnou akcí. „Dostal jsem od Kuby Voznici puk v obranném pásmu do jízdy. Obránce přede mnou jen stál, tak jsem zkusil vystřelit. Gólman kotouč vyrazil. Já si pak pro něj dojel a dorazil ho do klece.“

Jenže Hanáci ve třetí části dvakrát inkasovali, a místo aby vytvořili závěrečný tlak, nechali se třikrát vyloučit. „Dvě branky v hokeji nic nejsou. Pokud ale faulujeme, nemůžeme vyrovnat,“ měl jasno dvacetiletý hokejista.

Olomouc tak nenavázala na předchozí tři úspěchy s Třincem a tentokrát mu podlehla. „Chtěli jsme zvítězit i počtvrté, ale bohužel to nevyšlo,“ mrzelo Sedláře.